Investigació

Inserció laboral de les persones discapacitades…

La classe anterior vam estar buscant notícies a diferents diaris digitals i portals web una notícia per poder començar a introduir el tema de les discapacitats. Francament esperàvem trobar una notícia del tipus: el desempleo de las personas discapacitadas o los problemas en la inclusión social de personas con discapacidad. No obstant en vam trobar un altre de més positiva, parla sobre l'increment en l'èxit de la inserció laboral de les persones discapacitades a Espanya mitjançant un programa anomenat XIB (xarxa d'inclusió de Barcelona).

Ens agradaria recordar que quan ens referim a persones discapacitades, són aquelles que tenen alguna dificultat o impediment tant física com mental. Per exemple persones paraplègiques o cegues o amb alguna malaltia cardiovascular que els impedeix fer exercici físic.

A continuació farem un petit resum de l'article per si després a algú li interessa continuar llegint-se'l. El post comença citant les declaracions de l'alcalde de drets socials de Barcelona, Laia Oriz. Oriz explica que la XIB va atendre 1405 persones amb discapacitats (800 aprox. homes 500 aprox. dones) i 496 dels quals van acabar trobant una feina estable en alguna de les 506 empreses que es van sumar al projecte l'any passat. Això va suposar un increment del 10,2% en la tassa d'inserció laboral d'aquestes persones.

193 tenien alguna discapacitat física i 122 mental. La resta es reparteixen en malalties auditives, visuals… Volem remarcar el fet que un 10% dels contractes són indefinits i un 50% de més de sis mesos.

Nosaltres en volem treure la conclusió que a poc a poc la societat es va conscienciant que les persones som totes iguals entre nosaltres i que per tant hem de tenir els mateixos drets i deures. Les persones amb discapacitats poden fer exactament el mateix que nosaltres, potser necessiten més temps i dedicació però poden acabar-ho consegüent. Una reflexió personal és que crec que a poc a poc la societat es va adonant que les persones no han de ser discriminades pel seu aspecte físic o psíquic, i que a poc a poc van sent més les empreses, organitzacions i entitats que se sumen a la lluita contra la marginació, i no només en persones discapacitades, sinó també en totes aquelles que durant l'historia han sigut víctimes de racisme, masclisme i sel's hi han violat els drets humans reiteradament.

Aquí podreu trobar l'article: http://www.20minutos.es/noticia/2777746/0/discapacitados/insercion-laboral/barcelona-2015/

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s