Documentació

El día de la Formació

El passat dia 10 de desembre vem anar a les oficines de Best Buddies (Barcelona) per rebre la formació que la entitat requeria per poder començar el voluntariat. Vam quedar amb la coordinadora Sara Ferreira a les 11h del dissabte per començar la formació.

A la formació hi vam assistir els dos grups que col·laborem amb l’entitat. Durant l’hora i mitja que va durar l’entitat Sara Ferreira (la coordinadora) ens va explicar detalladament els problemes que hi havia en la societat que afectaven als discapacitats intel·lectuals, què feien ells a la seva entitat, els prejudicis sobre els discapacitats intel·lectuals i vocabulari incorrecte que sovint utilitzem per nombrar-los. Vam parlar també sobre mites i realitats sobre les discapacitats intel·lectuals, mentre discutirem i ens informaven sobre aquest tema Sara ens va proposar de fer una activitat la qual consistia en llegir una frase sobre les persones amb discapacitat i havíem de dir si era un mite o era realitat. A partir d’aquesta activitat vam parlar bastant sobre el tema i vam aprendre moltes coses. Finalment també vam parlar sobre el tracte que reben per part de la societat.

Parlant d’aquest últim tema vam fer l’última activitat de la formació i una que en general ens va agradar a tots. Aquesta activitat consistia en que Sara Ferreira ens posava una etiqueta amb alguna cosa escrita en ella i ens l’enganxava al front de manera que tothom ho podia veure menys tú. Un cop tothom en tenia, vem procedir a tractar a la gent tal i com l’etiqueta ens deia que féssim. És a dir que si l’etiqueta d’una persona deia “agafa’m el braç i portam on tu vulguis” doncs havies de tractar a la persona tal i com l’etiqueta et deia que fessis. Cada etiqueta era diferent. Al cap de cinc minuts tots vam parar i vam començar a comentar com ens havíem sentit mentre les altres persones ens tractaven com l’etiqueta deia i al final vam intentar endevinar que hi posava en la nostra. Vem descobrir que com ens havíem sentit però molt més exagerat era com les persones amb alguna discapacitat se sentien quan altra gent tractava amb ells. Això ens va fer reflexionar molt.

imageimage

Hores: 1h i 30min.

 

Entrada feta per: Helena Montolio i Max Soler

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s